Επίσκεψη Χρυσού Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη

Επίσκεψη Χρυσού Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρό Ολυμπιονίκη το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκη. 

Με αφορμή την αναγόρευση του, σε Επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την παρουσία του.  Η ατμόσφαιρα από τους μαθητές και του καθηγητές του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν μοναδική. Οι μαθητές προλόγισαν με πολύ όμορφα λόγια τον κ. Κακλαμανάκη, «Γιο του ανέμου»  και του αφιέρωσαν 2 εξαιρετικά ποιήματα με θέμα τη θάλασσα τα οποία απήγγειλαν μαθήτριες του σχολείου μας. Απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε τις θετικές αξίες του αθλητισμού όπως το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα, το ομαδικό πνεύμα, την συνεργασία και την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας. Ανέφερε στα παιδιά ότι ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να διεκδικήσει το όνειρό του χωρίς να τα παρατήσει ούτε μια φορά. Τόνισε ότι η γιατί η λαχτάρα του για το αποτέλεσμα δεν ξεπέρασε την αγάπη μου για το ίδιο το ταξίδι, το άθλημά του και την προσπάθεια. Παρότρυνε τους μαθητές να κυνηγάνε το όνειρό τους και να μην τα παρατάνε.

Στη συνέχεια συνομίλησε με τους μαθητές και μοίρασε αυτόγραφα αλλά και δεν δίστασε να βγάλει  αμέτρητες φωτογραφίες με τους μαθητές οι οποίοι τον είχαν στην κυριολεξία περικυκλώσει με τόση αγάπη. 

Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνει και να είναι πάντα υγιής και να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του. 

Τον ευχαριστούμε πολύ!!!!

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας