ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ»

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ»

Το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε και φέτος με τριάντα τέσσερις μαθητές στην 8η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Απόστολος Παύλος» από 15 έως 18 Δεκεμβρίου.  Υπεύθυνη καθηγήτρια για την διοργάνωση της δράσης ήταν η κ. Δημητροπούλου Ευσταθία, (ΠΕ02- Φιλόλογος), και οι καθηγήτριες, κ. Καραθάνου Μαρία, (ΠΕ02- Φιλόλογος), και η κ. Αναστασία Πότου (ΠΕ02- Φιλόλογος.

Οι στόχοι ανάληψης της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και η γνωριμία και η εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.  Οι μαθητές έμαθαν να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να σέβονται τις απόψεις των άλλων κρατών και να αναπτύσσουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία προκειμένου να πείσουν για τις θέσεις τους.

Το σχολείο μας έφερε δύο διακρίσεις.  Οι μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι η Ελένη Πανίτσα, και η Ιωάννα Παπαδοπούλου, μαθήτριες της Γ΄ τάξης, που τους αποδόθηκε Εύφημος Μνεία στο πλαίσιο των εργασιών τους στις αντίστοιχες επιτροπές.  Η απονομή των βραβείων έλαβε χώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας