Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη

Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη

Το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε με πενήντα μαθητές στην 7 η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Απόστολος
Παύλος» από 16 έως 19 Δεκεμβρίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια για την διοργάνωση της δράσης ήταν η κ. Δημητροπούλου Ευσταθία, (ΠΕ02- Φιλόλογος), με αρωγούς τις καθηγήτριες, κ. Καραθάνου Μαρία, (ΠΕ02- Φιλόλογος), κ. Μιντιλογλίτη Ιωάννα, (ΠΕ79- Μουσικός) και κ. Χαρδαλούπα Ιωάννα, (ΠΕ07-Γερμανικών).

Οι στόχοι ανάληψης της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και η γνωριμία και η εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.
Οι μαθητές έμαθαν να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να σέβονται τις απόψεις των άλλων κρατών και να αναπτύσσουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία προκειμένου να πείσουν για τις θέσεις τους.

Παρόλο που το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση επέστρεψε με τρεις διακρίσεις. Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι η Χαριτοπούλου Αιμιλία, μαθήτρια της Γ΄ τάξης, που έφερε τον τίτλο της καλύτερης εμπειρογνώμονος στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμμετείχε, ο Αλεξόπουλος Χρήστος, μαθητής της Γ΄ τάξης και η Αικατερίνη Οικονόμου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης, που τους αποδόθηκε Εύφημος Μνεία στο πλαίσιο των εργασιών τους στις αντίστοιχες επιτροπές.
Η απονομή των βραβείων έλαβε χώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Α΄ Βαθμιας & Β΄ Βαθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ, κ. Α. Κόπτση, του Ευρωβουλευτή – Ψυχιάτρου κ. Στ. Κυμπουρόπουλου και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας