ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΠΠ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΠΠ

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Πέμπτη 5/5/2022 και Παρασκευή 6/5/2022 η Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» την οποία οργάνωσε το  Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συμμετοχή 32 Σχολείων της χώρας και 72 συνολικά εργασίες μαθητών οι οποίοι εργάζονται από την αρχή του σχολικού έτους για αυτό το σκοπό.

Σημαντική η παρουσία του Σχολείου μας, το οποίο συμμετείχε με εισηγήσεις σε όλες σχεδόν τις θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

«Διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού έργου: εμπνέομαι, εκφράζομαι και δημιουργώ μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου Το αγόρι στο θεωρείο της Αγγελικής Δαρλάση»,  με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ.  Αβραμίδου Νόνη & τους μαθητές της Β1& Β2 Γυμνασίου

«Αιολική Σχολή – Εκπρόσωποι και τα έργα τους»  Έλσα Κωστοπούλου & Ανδρέας Σγαντζούρης, φοιτητές Πρακτικής Άσκησης Τμήματος Φιλολογίας Παν. Πατρών, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ.  Αβραμίδου Νόνη.

«Με οδηγό την πίστη και την ελπίδα…» Θρησκευτικά μνημεία σε Αθήνα και Πάτρα»  Ζωή Τριπικέλη, φοιτήτρια Πρακτικής Άσκησης Τμήματος Φιλολογίας Παν. Πατρών & Αλεξάνδρα Μπιτχαβά, Μαθήτρια Β2,  με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ.  Αβραμίδου Νόνη.

«Μικρασιάτικη κουζίνα: αλησμόνητες γεύσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες» με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ.  Αβραμίδου Νόνη & τους μαθητές της Β1& Β2 Γυμνασίου

«Επιστροφή μετά την Καταστροφή» Ελευθέριος Ζητουνιάτης, Μαθητής Β1,  με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ.  Αβραμίδου Νόνη

«Από τη Μεγάλη Ελλάδα στη Μικρασιατική καταστροφή» με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ.  Ευσταθίου Ιωάννα & Ομάδα μαθητών της Γ′ Γυμνασίου.

«Στο ’πα και στο ξαναλέω» παραδοσιακό τραγούδι με κανονάκι,  Ειρήνη Καρρά, Μαθήτρια Β2, & η  Χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Παν/μίου Πατρών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μιντιλογλίτη Ιωάννα.

Τη Διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ως ομιλήτριες  και δύο διακεκριμένες ελληνίδες συγγραφείς προσκεκλημένες της κ. Αβραμίδου Νόνης.

Η κ. Αγγελική Δαρλάση με θέμα: «Το αγόρι στο θεωρείο: το τραύμα της προσφυγιάς διαχρονικά» &

Η κ. Αργυρώ Μαργαρίτη με θέμα «Η Μικρασιάτισα Γυναίκα».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δ/ντής του Σχολείου, κ. Βασίλης Σχοινάς.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας