ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 14/9/2020 η προσέλευση στο σχολείο θα γίνει στις 9 το πρωί. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μοιραστούν σε τμήματα και θα μπουν στις τάξεις για να γίνει η διανομή των διδακτικών βιβλίων καθώς και ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19) στους χώρους του σχολείου κατά την λειτουργία του. Επίσης θα τους δοθεί πρόγραμμα μαθημάτων για τις επόμενες μέρες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να έχουν τσάντα μαζί τους για τα βιβλία που θα πάρουν.

Ο αγιασμός θα γίνει στις 11.15 π.μ. περίπου έπειτα από συνεννόηση με τον εφημέριο του Πανεπιστημιακού Ναού των Τριών Ιεραρχών. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.    « …ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί». Στην τελετή θα παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Δεν επιτρέπονται περισσότερα άτομα στην τελετή του Αγιασμού λόγω των μέτρων προστασίας, ως εκ τούτου οι συνοδοί γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να παραμείνουν έξω από τον χώρο του Σχολείου εφόσον επιθυμούν να παρίστανται. Στις 12.30  μ.μ θα ξεκινήσει η αποχώρηση των μαθητών σταδιακά ανά τμήμα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί ως τις 13.00 το αργότερο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική́ για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό́ προσωπικό́, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και τους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά́ κατά́ την προσέλευση και αποχώρηση από́ τη σχολική́ μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού́ σε κυλικεία εξωτερικού́ χώρου. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19).

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/leitoyrgia_ton_ekpaideytikon_monadon.pdf
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/godhgies_gymnasia_lykeia.pdf
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/9_odigi-es_ma-skas_gia_paidia-_gymnasioy-lykeioy.pdf
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/4_pos_milao_se_paidia_kai_efivoys_gia_covid_pe_de.pdf
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/1_checklist_gia_goneis_pe_de.pdf

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας