Συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου μας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του UP FM

Συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου μας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του UP FM

Εντυπωσίασαν η χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών και το φωνητικό σύνολο της Φιλαρμονικής στη γιορτή για τα 20 χρόνια του UPFM.

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 η Χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών «Canto Experimental”, σε συνεργασία με το νεοσύστατο Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο της Φιλαρμονικής Εταιρίας-Ωδείο Πατρών, μαζί με 8μελή μπάντα μουσικών, συμμετείχαν υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας Μουσικής του ΠΓΠΠ κ. Ιωάννας Μιντιλογλίτη στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του UP FM, του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κατάμεστο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι Χορωδίες ερμήνευσαν εύρος τραγουδιών, από παραδοσιακά μέχρι σύγχρονα χορωδιακά έργα ξένων συνθετών, ξεσηκώνοντας το  κοινό τόσο με την πολυφωνική εκτέλεση των έργων, όσο και με τη σκηνική τους παρουσία, καθώς πολλά τραγούδια συνοδεύονταν από body percussion (ρυθμική κίνηση και χτυπήματα από μέλη του σώματος ως κρουστά) καθώς και από φωνητικά εφέ (ήχοι της θάλασσας, πουλιά κ.ά.). Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε μάλιστα από τους θεατές η προσομοίωση των πουλιών από το μέλος του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου της Φιλαρμονικής Εταιρίας- Ωδείο Πατρών Μυρσίνη Πανάρετου.

Σόλο τραγούδια ερμήνευσαν η Μαρία Τσαντάνη, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, και η Εβίτα Μίντζα, μέλος του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου της Φιλαρμονικής Εταιρίας – Ωδείο Πατρών.

Τις Χορωδίες πλαισίωσαν οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά):

Μάνος Αντωνόπουλος, κρουστά (καχόν, κουρτίνα)

Αγγελική Αργυριάδη, πιάνο

Χρήστος Βασιλόπουλος, ούτι και κιθάρα

Ανδριανός Ευθυμιόπουλος, μαντολίνο και λαγούτο

Σπύρος Κανταρέλης, τρομπόνι και ηλεκτρικό μπάσο

Δήμητρα Κατσουλιέρη, βιολοντσέλο

Γκέλη Μητρογιάννη, φλάουτο και νταούλι

Άγγελος Νταής, ηλεκτρική κιθάρα

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας