ΣΧΟΛΕΙΟ & ΜΟΥΣΕΙΟ

<strong>ΣΧΟΛΕΙΟ & ΜΟΥΣΕΙΟ</strong>

   Από την έναρξη λειτουργίας του το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών συμβάλλει στη βιωματική μάθηση οργανώνοντας ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα  στην ηλικιακή ομάδα και τη διδακτέα ύλη των μαθητών – επισκεπτών.

  Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Μουσείου για το σχολικό έτος 2022-23, οι μαθητές & οι μαθήτριες των τμημάτων Β1& Β3 του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκαν το Μουσείο την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία – Ομήρου Ιλιάδα»  όπου παρακολούθησαν / συμμετείχαν στη δράση «Το μέλαν & το Ερυθρόν – γνωριμία με τα αρχαία ελληνικά αγγεία συλλογής του ΑΜΠ».

 Τη δράση επιμελήθηκε και παρουσίασε  η αρχαιολόγος κ. Κ. Χαβέλα.

  Αντίστοιχα, οι μαθητές & μαθήτριες του τμήματος Γ1 του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκαν το Μουσείο την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχαίο Ελληνικό Δράμα –Ευριπίδη Ελένη» όπου παρακολούθησαν / συμμετείχαν στη δράση «Αναβίωση του αρχαίου ελληνικού Δράματος », και είχαν την ευκαιρία να απαγγείλουν αποσπάσματα της τραγωδίας, φορώντας προσωπεία κατασκευασμένα κατ’ απομίμηση των αρχαίων.

   Τη δράση επιμελήθηκε και παρουσίασε η αρχαιολόγος κ. Λ. Κουτσουμπελίτη.

   Για μια ακόμη φορά συγχαίρουμε τις αρχαιολόγους του Μουσείου  για τις ευφάνταστες βιωματικές δράσεις τους, τις ευχαριστούμε για την εξαίρετη παρουσίαση & προσβλέπουμε σε μελλοντικές συνεργασίες.

 Την οργάνωση και τον συντονισμό της επίσκεψης είχε η καθηγήτρια του σχολείου, κ. Νόνη Αβραμίδου με τη συνοδεία / υποστήριξη των συναδέλφων κ. Ι. Χαρδαλούπα & Μ. Ρεντζή.

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας