Μιντιλογλίτη Ιωάννα

Μιντιλογλίτη Ιωάννα

Η Ιωάννα Μιντιλογλίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική, τις οποίες ολοκλήρωσε, με παμψηφεί Άριστα,στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει πολλά μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια και σεμινάρια πιάνου δίπλα στις Munier, Β.Τσόπελα, Μ.Χαιρογιώργου και την αγαπημένη της καθηγήτρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, με την οποία προετοίμασε και το δίπλωμά της. Επίσης, σεμινάρια χορωδίας με τους Α. Κοντογεωργίου, Δ. Κτιστάκη, Α. Πλόκα, Σ. Γιολδάση, Ν. Ευθυμιάδη και Μ.Μελιγκοπούλου.

Από το 2014 και κάθε καλοκαίρι παρακολουθεί τα μαθήματα της θερινής Ακαδημίας διεύθυνσης χορωδίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τους καλύτερους μαέστρους από όλο τον κόσμο, όπως, Dr.Andre Thomas,Zimfira Poloz,Maria Guinand,Doreen Rao, Yoshihisa-Mathias Kinoshita.

Από το 1993 δίδαξε Πιάνο και θεωρητικά σε ωδεία της Πάτρας.

Από το 1999 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Το 2007 υπήρξε επιμορφώτρια στα Νέα Διδακτικά Πακέτα του Υπ. Παιδείας

         Από το 2011 είναι καθηγήτρια μουσικής στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο υπήρξε και πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων για πολλά χρόνια.

Η χορωδία του Π.Γ.Π.Π. Canto Experimental, την οποία  διευθύνει, έχει συνεργαστεί με την ASON και τον μαέστρο της  Π. Σεργίου, με τη βυζαντινή χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, με το πλήρωμα 94 με θέμα Ερνέστος Τσίλλερ  “Ο Αρχιτέκτων”,  με τον Ν. Τουλιάτο στα πλαίσια του προγράμματος EduWeb.Επίσης, έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Καρδίτσα και στη Σερβία όπου απέσπασε και το τρίτο βραβείο. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εργαστηριακή χορωδία σε συνέδρια, το 2015 στην Πάτρα με τη Μ. Μελιγκοπούλου και το 2016 στη Λάρισα με τον Δ. Κτιστάκη. Ακόμη, έχει καλύψει με τη συμμετοχή της βραδιές ποίησης, όπως αυτή για τον Ηλία Γκρη, και παρουσιάσεις βιβλίων όπως, της Τένιας Μακρή και του Γ. Παπαδόπουλου με τον οποίο και συνεργάστηκε παρουσιάζοντας το έργο του “Ονειρόδρομοι”. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, σε φεστιβαλ ραδιοφώνου κ. ά.

Τιμητική στιγμή υπήρξε η πρόσκληση της χορωδίας από την τηλεοπτική εκπομπή “ Στην υγεια μας ρε παιδιά “ την Πρωτοχρονιά του 2016.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές υπήρξε η διοργάνωση με το Π.Γ.Π.Π. του πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας το καλοκαίρι του 2015 με τίτλο “Όπου ακούς μουσική…Σύγχρονες μουσικοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις”.

Ως καθηγήτρια του Π.Γ.Π.Π. έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα, συνέδρια, Erasmus, σχολικές γιορτές, υποστηρίζοντας πολλές φορές και συνεργασίες σχολείων. Έχει μελοποιήσει το τραγούδι για τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου σε ποίηση Π. Ψωμά. 

Το 2019 κατέκτησε το πρώτο βραβείο με την ομάδα μαθητών από το Π.Γ.Π.Π. στον διαγωνισμό “Μετα – Μόρφωση”.  

Από το  Σχολικό  έτος 2020-2021 διδάσκει και το μάθημα Εργαστήριο Δεξιοτήτων.

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας