Σημαντική διάκριση στον 84ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης»

<strong>Σημαντική διάκριση στον 84<sup>ο</sup> Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης»</strong>

Σημαντική διάκριση των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών στον Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε. στα μαθηματικά «Ο Ευκλείδης», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 20-01-2024 για τους μαθητές της Β’, Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου. 

Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και  συμμετείχαν μαθητές από την Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν και οι οποίοι θα κληθούν να διαγωνισθούν στην τρίτη φάση  του διαγωνισμού, στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα,  να είναι οι ακόλουθοι:

Β΄ Γυμνασίου

Στεργίου Δημήτρης

Μπαλάφα Γεωργία-Μαρία

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της σχολικής μας μονάδας  για αυτή τους τη διάκριση. 

Υποσημείωση: Οι μαθητές/τριες, που θα διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 41 η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 24 Φεβρουαρίου 2024, για να επιλεγούν, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην 41 η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65 η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Στα ακόλουθο link θα δείτε τα αποτελέσματα ανά τάξη:

http://www.hms.gr/?q=node/2031

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας