Αγιασμός και έναρξη σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 13-09-2021 (Ανακοινοποίηση)

Αγιασμός και έναρξη σχολικής χρονιάς την Δευτέρα  13-09-2021 (Ανακοινοποίηση)

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 13/9/2021 θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2021-2022 . Η προσέλευση στο σχολείο θα γίνει στις 8.30 το πρωί. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μοιραστούν σε τμήματα και θα μπουν στις τάξεις για να γίνει ο έλεγχος των self tests ή των βεβαιώσεων εμβολιασμού/ νόσησης των μαθητών και ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19) στους χώρους του σχολείου κατά την λειτουργία του.

Ο αγιασμός θα γίνει στις 9.15 π.μ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.    « …ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί». Στην τελετή θα παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Δεν επιτρέπονται περισσότερα άτομα στην τελετή του Αγιασμού λόγω των μέτρων προστασίας, ως εκ τούτου οι συνοδοί γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να παραμείνουν έξω από τον χώρο του Σχολείου εφόσον επιθυμούν να παρίστανται.

Mετά το πέρας του αγιασμού θα ακολουθήσει διανομή των διδακτικών βιβλίων και θα δοθεί στους μαθητές πρόγραμμα μαθημάτων για τις επόμενες μέρες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να έχουν τσάντα μαζί τους για τα βιβλία που θα πάρουν. Στις 11.30  μ.μ το αργότερο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των μαθητών σταδιακά ανά τμήμα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί ως τις 12.00.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και τους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Phone: 2610431950
Fax: 2610429426
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα
Σολωμού & Μαγούλας