eTwinning

   

etwinning logo 656x369

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Όμιλοι 2014-2015

Κάντε κλικ στο όνομα του ομίλου για πληροφορίες.

Μιλάμε σωστά; Γράφουμε Σωστά; Αργυρίου Αγ.

 

Βασικοί στόχοι του ομίλου είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Ν.Ε. Γλώσσα, τα διάφορα κειμενικά είδη και να προσεγγίσουν τη δημιουργική γραφή. Δηλαδή, να καλλιεργήσουν οι μαθητές την παραγωγή του προφορικού και γραπτού λόγου, και να κατανοήσουν ότι πρέπει να διέπεται από γραμματικοσυντακτική ορθότητα, νοηματική αλληλουχία, επιχειρηματολογία, σαφήνεια και πρακτική αποτελεσματικότητα. Να κατανοήσουν ότι πρέπει να αναπτύξουν την ικανότητα διεξαγωγής έρευνας σε ποικίλα κειμενικά είδη, χρησιμοποιώντας βιβλιογραφία, πηγές, βιβλία, διαδίκτυο, έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο, οπτικοακουστικό υλικό κλπ., έτσι ώστε να συναισθανθούν ότι μηνύματα, ιδέες και εμπλουτισμό λεξιλογίου λαμβάνουμε από παντού, αρκεί να τα διαβάσουμε πιο προσεκτικά.
Έτσι, θα νιώσουν ότι είναι ικανοί να παράγουν σωστά το δικό τους κειμενικό είδος, που τους ζητείται κάθε φορά, να το αυτοαξιολογούν αλλά & να το ετεροαξιολογούν, για να διαπιστώνουν ελλείψεις & σφάλματα, ενώ συγχρό-νως θα ευαισθητοποιηθούν για τα κοινωνικά θέματα - προβλήματα και θα διαμορφώσουν κοινωνική συνείδηση.

Η Τρίτη ή Τετάρτη (14:15-15:45) προτείνεται ως ημέρα συναντήσεων του ομίλου αλλά θα οριστικοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Λόγου Τέχνη ΙΙΠλακούδα Αικ., Σιδηρά Μ.

 

Βασικό αντικείμενο μελέτης του Ομίλου είναι τα επικοινωνιακά «χρώματα» που μπορεί να πάρει ο ανθρώπινος Λόγος, προκειμένου να πετύχει έναν επικοινωνιακό στόχο. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές α) θα συνεχίσουν να έχουν επικοινωνία μέσω συνεντεύξεων με προσωπικότητες που χρησιμοποιούν ως εργαλείο τους το Λόγο, β) θα συγγράφουν τα δικά τους επικοινωνιακά κείμενα σε φυσικές συνθήκες επικοινωνίας (ηλεκτρονική αλληλογραφία με τους δημιουργούς, ημερολόγιο δραστηριοτήτων, ερωτήσεις συνεντεύξεων, άρθρα για την ιστοσελίδα του Σχολείου κ.α.) και γ) παράλληλα μέσα από τα πορίσματα της Συγκριτικής Φιλολογίας και της Δημιουργικής Γραφής, θα συμμετέχουν σε λογοτεχνικό εργαστήρι που θα στοχεύει αφενός στη διεύρυνση και τη συνειδητοποίηση της λογοτεχνικής απόλαυσης και αφετέρου στη γνωστική προσπέλαση ρευμάτων, κινημάτων, σταθμών και μορφών στην Ιστορία της Λογοτεχνίας μέσα από διάφορες δραστηριότητες (π.χ. ομαδική συγγραφή, έκδοση ηλεκτρονικού περιοδικού, συμμετοχή σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κλπ.). 

Η ημέρα συναντήσεων του ομίλου θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ

 Τα Μαθηματικά μέσα από παιχνίδια λογικής, στρατηγικής & δημιουργίαςΜπαλωμένου Αθ., Ρήγα Β.

  

Τα Μαθηματικά ενυπάρχουν σε κάθε δραστηριότητα του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι μαθητές συνήθως τα βλέπουν ξεκομμένα ως ένα δύσκολο και συνήθως αφηρημένο αντικείμενο διδασκαλίας, χωρίς να αντιλαμβάνονται την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα, τη συμβολή τους σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους και στην εξέλιξη του πολιτισμού και τα προσεγγίζουν με επιφύλαξη. Μέσα από τον όμιλο προσδοκούμε να μυήσουμε τους μαθητές μας στον θαυμαστό κόσμο των Μαθηματικών από μια άλλη οπτική γωνία πέρα της παραδοσιακής διδασκαλίας του αντικειμένου στη σχολική τάξη. Οι μαθητές θα αντιληφθούν την αξία των Μαθηματικών αρχικά ως τρόπου σκέψης και φιλοσοφίας ζωής. Η προσέγγιση αυτή θα επιχειρηθεί μέσα από την εμπλοκή των μαθητών με μαθηματικά παιχνίδια και παιχνίδια στρατηγικής, αλλά και μέσα από βιωματικές δράσεις: σκάκι, θεατρικό παιχνίδι, τέχνη, συνεντεύξεις, δημιουργία μαθηματικού κομικ και συμμετοχή σε διαγωνισμούς.Η Τετάρτη (14:15-15:45) προτείνεται ως ημέρα συναντήσεων του ομίλου. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ

Όμιλος ΒιολογίαςΠούλου Παρ. 

 

H βιολογία έχει χαρακτηριστεί ως η επιστήμη του 20ου αιώνα με τις εξελίξεις στον τομέα της να είναι ραγδαίες. Επιτεύγματα της βιολογίας, όπως η ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA, το κεντρικό δόγμα της βιολογίας, η έκρηξη της μοριακής βιολογίας και της βιοτεχνολογίας έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πως αντιλαμβανόμαστε το φαινόμενο της ζωής και στην καθημερινότητα μας. Η θεωρία της εξέλιξης ενοποιεί όλους τους κλάδους της βιολογίας, αλλά και επηρεάζει έντονα τις άλλες επιστήμες, ακόμα και τη φιλοσοφία. Σκοπός του ομίλου βιολογίας είναι να εμβαθύνει ο μαθητής στις βασικές αρχές και θεωρίες που διέπουν την επιστήμη της βιολογίας, ώστε να μπορεί να μελετά και να αναλύει κάθε βιολογικό φαινόμενο μέσα από αυτές. Για να επιτευχθεί ο στόχος του ομίλου η μελέτη θα ξεκινήσει από το επίπεδο του κυττάρου και θα φτάσει στο επίπεδο του οργανισμού και του οικοσυστήματος. Επίσης, θα σχεδιαστούν πειράματα, θα αναζητηθεί βιβλιογραφία και θα γίνει προσπάθεια να διαχωριστεί η επιστημονική από τη μη επιστημονική πηγή πληροφόρησης.

Η ημέρα συναντήσεων του ομίλου θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Όμιλος Πιστοποίησης Αγγλικής ΓλώσσαςΣχοινάς Βασ.,

  • Για μαθητές και μαθήτριες της Α', Β' και Γ' Γυμνασίου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγγλική γλώσσα και με σκοπό τη βελτίωση της γλωσσομάθειάς τους και την προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης Κ.Π.Γ. για τα επίπεδα Β1/Β2 και Γ1/Γ2.
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων καθορίζεται σε 15-20 (χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερος αριθμός αν υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής).

Οι συναντήσεις του ομίλου θα γίνονται κάθε Πέμπτη 14:15 - 15:45.

  • Στόχοι του ομίλου είναι:
  • • Να βελτιωθούν και να ενισχυθούν η γνώση και οι γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών στην αγγλική γλώσσα

  • • Να υπάρξουν επαφές και επικοινωνία με σχολεία αγγλόφωνων χωρών μέσω e-twinning ώστε οι μαθητές και μαθήτριες να εξασκήσουν τη γλώσσα, να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα αλλά και να επικοινωνήσουν στα αγγλικά και να κάνουν κοινά projects με συνομηλίκους τους.
    • Να πιστοποιηθεί η γλωσσομάθεια των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν με προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης Κ.Π.Γ. σε επίπεδο Β2 και Γ2.

    Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ