eTwinning

   

etwinning logo 656x369

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

 

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό τόπο του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών 

ppgpp intro


ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τον αναμορφωμένο πίνακα μοριοδότησης εκπαιδευτικών, για πλήρωση θέσης στο  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ)
 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙKΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Ε.Π.Π.Σ. για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Πρότυπα Σχολεία και τα Πειραματικά Σχολεία (ΑΔΑ: ΩΔ2Σ46ΜΤΛΗ-ΖΟΕ/Α.Π. 75/ΕΕΠΠΣ/1-7-2020)  οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ένσταση κατά των προσωρινών αξιολογικών πινάκων ενώπιον του οικείου ΕΠ.Ε.Σ.

H ηλεκτρονική διεύθυνση (mail) του σχολείου προκειμένου  οι υποψήφιοι και να μπορούν υποβάλουν την ένστασή τους ηλεκτρονικά είναι η παρακάτω: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Η χρονική περίοδος κατάθεσης των ενστάσεων των υποψηφίων εκπαιδευτικών είναι  από την Τετάρτη 15/7 2020 έως την Παρασκευή  17/7/2020 στις 15:00.

Η εξέταση των ενστάσεων θα γίνει από το ΕΠΕΣ και οι αναμορφωμένοι πίνακες θα αναρτηθούν   στις ιστοσελίδες του Σχολείου, της ΠΔΕ και της Ε.Ε.Π.Π.Σ. την Παρασκευή 24 Ιουλίου  2020 στις 12:00


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, για το σχολικό έτος 2019-20,  η μέρα θερινής υπηρεσίας για το Σχολείο μας είναι η Τρίτη, 9 με 1, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράταση Υποβολής Ενδιαφέροντος Για Την Πλήρωση Κενών Θέσεων Εκπαιδευτικών Σε Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ. Για Σχ. Έτος 2020-21

Προκύρηξη για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ. για Σχ. Έτος 2020-21


Διακρίσεις του Πειραματικού του Πανεπιστημίου Πατρών σε 3 πανελλήνιους διαγωνισμούς

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η φετινή σχολική χρονιά για το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών παρόλες τις αντιξοότητες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Απόδειξη αποτελεί η διάκριση του σχολείου μας σε τρεις διαφορετικούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού «Education Leaders Awards», που πραγματοποιήθηκε και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Communications, συγκεντρώνοντας καλές πρακτικές στην εκπαίδευση από κάθε περιοχή της χώρας και από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το ΠΓΠΠ κέρδισε Χρυσό Βραβείο ανάμεσα στα δεκάδες σχολεία από όλη την επικράτεια που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη καινοτόμων προγραμμάτων αποτυπώνουν την δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η επόμενη διάκριση πραγματοποιήθηκε μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Bravo Schools 2020». Η συμμετοχή του σχολείου μας με τη δράση «Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών» ξεχώρισε ανάμεσα στις 657 συμμετοχές και βραβεύτηκε όντας στις 60 πρώτες. Μέσω αυτής της βράβευσης, το σχολείο εντάχθηκε στο  SGDs Schools Club και οι μαθητές μας χαρακτηρίζονται πλέον ως Πρεσβευτές των Παγκόσμιων Στόχων, αποτελώντας μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων, προκειμένου να «μην μείνει κανένας πίσω (leave no one behind), σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Τέλος, σε συνέχεια των προηγούμενων βραβευμένων μας συμμετοχών στη δράση «Ευέλικτα καπάκια», παραδόθηκαν και φέτος τριακόσια εβδομήντα (370) κιλά πλαστικών πωμάτων (37 τσουβάλια) προς ανακύκλωση – ενίσχυση των ειδικών σχολείων της περιοχής μας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΙΣΤΑ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

 

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε πως  η κλήρωση των μαθητών για τα Πειραματικά σχολεία θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή μετάδοση την Πέμπτη 25 Ιουνίου 11:00 π.μ.

Σε ζωντανή μετάδοση η η κλήρωση των μαθητών για τα Πειραματικά σχολεία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως προβλέπεται στην Υ.Α.  Αριθμ. 73226/Δ6/12-6-20 (Φ.Ε.Κ. 2261/Β)  μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για την κλήρωση της Α΄Γυμνασίου, οι κωδικοί αίτησης των υποψηφίων αναφέρονται στην παρακάτω κατάσταση.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να επισκεφτούν την παρακάτω σελίδα και να προβούν σε έλεγχο των στοιχείων τους.

https://iep.edu.gr/pps/deppsform.php


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tο ΦΕΚ σχετικά με διαδικασίες των εξετάσεων και της κλήρωσης στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: συνημμένο αρχείο


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Άνοιξε η πλατφόρμα e-εγγραφές για την εγγραφή στην Α΄Λυκείου. Από την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 09.00 έως και την Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020 και ώρα 23.59 λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου η εφαρμογή e-εγγραφές για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων ή Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021.
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εισαχθούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο το σχολικό έτος 2020-2021 καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr ( Αναλυτικές Οδηγίες ) από 12 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου 2020. Διευκρινίζεται ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριών  μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε ένα Πρότυπο Σχολείο και εναλλακτικά εάν το επιθυμούν και σε ένα Πειραματικό. Για τις διαθέσιμες θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα αιτήσεων της Δ.Ε.Π.Π.Σ.. Αναλυτικά το ΦΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ , την  Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ημέρα λήξης των μαθημάτων, ο Σύλλογος διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 1 της αριθμ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005) και δεν γίνονται μαθήματα.

Οι βαθμολογίες του 2ου τετραμήνου καθώς και η τελική επίδοση θα σταλούν στους γονείς και κηδεμόνες με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείου μετά τις 18/6.

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων το Σχολείο θα λειτουργεί μετά τις 12 μ.μ.  τις ημέρες των εξετάσεων (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή) λόγω της συστέγασής του με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και κανονικά από τις 8.30 π.μ. Τρίτη και Πέμπτη.

Παρακαλούνται οι μαθητές  και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου που δεν έχουν φέρει ακόμη φωτογραφίες για το απολυτήριο να φροντίσουν να φέρουν ως την Παρασκευή 12/6 γιατί διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η έκδοση του τίτλου.

Για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στην Α΄ Λυκείου θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μόλις ανοίξει η πλατφόρμα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, μετά  από    σχετική ερώτηση,  η ηλεκτρονική  πλατφόρμα, για την   υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή των μαθητών/-τριών στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων και στην κλήρωση για την εγγραφή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα ανοίξει  μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή μετά τις 10 Ιουνίου.  Η σχετική προκήρυξη για τις αιτήσεις θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου αμέσως μόλις μας γνωστοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ.

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ   ΠΥΘΑΓΟΡΑ  2020   Ν. ΑΧΑΪΑΣ

 Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες  του σχολείου μας:

  • ΜΑΡΣΕΛΗ ΓΙΩΡΓΟ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   (Α' Γυμνασίου)
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑΥΡΟ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ   (Α' Γυμνασίου)
    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ  (Α' Γυμνασίου)
    ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ   (Γ' Γυμνασίου)

που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ΠΥΘΑΓΟΡΑ 2020.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/5/20


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΛΟΓΩ TOY COVID19


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

εδώ και εδώ


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επικοινωνία με το σχολείο μας θα γίνεται μέσω του e-mail του σχολείου μας This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για τα Προσωπικά Δεδομένα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Δευτέρα 16/3/2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-class του σχολείου μας (http://ppgpp.sch.gr/openeclass/) με τους κωδικούς τους και να βρίσκουν υλικό στα διάφορα μαθήματα στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας του κορωναϊού. Οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας υπάρχουν στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. 

Σχετικό άρθρο υπάρχει και στο ενημερωτικό εκπαιδευτικό δίκτυο alfavita με τίτλο: "Άρχισαν τα διαδικτυακά μαθήματα για το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών"


 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΣΤΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών» στο σχολείο μας για την σχολική χρονιά 2018-19.

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ανακυκλώσιμων συσκευών.

Το υλικό αυτό παρέλαβε από το χώρο του σχολείου μας, παρουσία του Διευθυντή κ. Β. Σχοινά, ο υπεύθυνος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ανακυκλώνω στην πηγή».

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας , του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» και του ομίλου «Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά»

Η ανακύκλωση συνεχίζεται για τη σχολική χρονιά 2019-20 στο Π.Γ.Π.Π και περιμένουμε τη συμμετοχή όλων σας…..

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αλεξανδροπούλου Α., Αρμόνη Α., Αργυρίου Α., Βουτσινά Λ., Διπλάρη Χ., Ευσταθίου Ι., Λαλιώτης Π., Σουλιώτη Σ. και Χαλκιοπούλου Α.

PosterA4 19 20 LR

 


Πρόσφατα άρθρα: